nieuwe noorder begraafplaats
Kenmerkend voor Uitvaartcentrum Amsterdam Noord zijn de hoge ramen rondom waardoor een licht en open karakter ontstaat. Het uitvaartcentrum is modern ingericht waarbij gebruik is gemaakt van onder andere natuursteen. Het beschikt over twee opbaarkamers, twee ontvangkamers en een familiekamer. Hiermee biedt PC Hooft een complete dienstverlening rondom opbaren en rouwbezoek. Vanaf het uitvaartcentrum is via een overdekt pad het aulagebouw gemakkelijk te bereiken.
PC Hooft is al jaar en dag gevestigd in Amsterdam-Noord. Het nieuwe uitvaartcentrum is de vervangende locatie voor het voormalig Uitvaartcentrum De Banne en het tijdelijk uitvaartcentrum de Weerenkapel. Een uitvaartcentrum in hun directe omgeving is voor veel inwoners van Amsterdam-Noord een belangrijke faciliteit op het gebied van uitvaartverzorging.

PC Hooft
PC Hooft is verzekeraar en verzorger van uitvaarten. De start van PC Hooft ligt als Coƶperatie PC ruim tachtig jaar geleden in Amsterdam, maar al snel is het werkgebied uitgebreid naar de regio Noord-West Nederland en beslaat inmiddels geheel Nederland. PC Hooft exploiteert en beheert crematoria, begraafplaatsen en uitvaartcentra en heeft een zelfstandig verzekeringsbedrijf. Zij regelt en verzorgt uitvaarten voor iedereen, ongeacht religie of achtergrond. Uitgangspunt daarbij is onverkort een stijlvolle uitvaart te verzorgen voor een redelijke prijs, met respect voor de overledene en een goede herinnering voor de nabestaanden. PC Hooft biedt voor ieders wens en budget een passende uitvaart. Via uitvaartcompact.nl en uitvaartdirect.nl biedt PC Hooft haar uitvaartdienstverlening op internet aan. In Belgiƫ en Duitsland kan dat via uitvaartcompact.be en bestattungkompakt.de.