‘Maak wederzijdse wensen, verwachtingen en mogelijkheden bespreekbaar voordat het te laat is’. Dat is het credo van acht samenwerkende organisaties voor patiënten, ouderen en artsen. Om patiënten op weg te helpen hebben ze gezamenlijk de publieksbrochure Spreek op tijd over uw levenseinde uitgebracht. De brochure biedt voorbeeldvragen om patiënten te helpen tijdig in gesprek te gaan met hun dokter. Verder bevat de brochure informatie over wilsverklaringen, zorgmogelijkheden aan het einde van het leven (palliatieve zorg) en euthanasie.

De patiëntenbrochure is een vervolg op de vorig jaar uitgebrachte artsenbrochure. Nu hebben artsen en patiënten samen een instrument in handen om met elkaar het moeilijke gesprek over het levenseinde aan te gaan, zonder misverstanden. De patiëntenbrochure wordt officieel aangeboden op 14 juni 2012 tijdens het KNMG-symposium 'Geef nooit op?' waar gediscussieerd zal worden over doorbehandelen in de laatste levensfase.

Samenwerkende organisaties: artsenfederatie KNMG, de patiëntenorganisaties NFK, NPCF, NPV en NVVE en de seniorenbelangenbehartigers ANBO, Unie KBO en PCOB.

Lees ook interview met arts en patiënt over gesprek levenseinde:

  • Annelies vecht tegen leukemie: "Als je aan het einde van je leven staat moet je zo mogelijk zelf kunnen kiezen"
  • Huisarts Marith Rebel-Volp: "Mijn ervaring is dat de meeste patiënten opgelucht zijn als ik hen vraag waar ze bang voor zijn en wat hun ideeën zijn over de laatste fase."

Download

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief