Anno 2012 is er een toenemende behoefte om overledenen te gedenken en neemt de belangstelling voor een tastbare herinnering toe.

Door nieuwe ontwikkelingen is het mogelijk geworden om met behulp van 3D-techniek een zeer gedetailleerde, driedimensionale, sculptuur te vervaardigen. Uitvaartzorg Hans Raaijmakers biedt in samenwerking met Carlo Holthuizen van 3d-memories deze mogelijkheid nu aan.

Op integere wijze worden van de overledene, zonder deze aan te raken, rondom het hoofd verschillende 3d-opnames gemaakt. Hierna worden de beelden in de computer opgeslagen en nauwkeurig met elkaar samengevoegd. Het eindresultaat is een zeer herkenbare en tastbare sculptuur. Het materiaal waarvan de sculptuur wordt gemaakt is naar gelang de wens van de opdrachtgever, dit geldt ook voor de afmetingen. De sculptuur kan vervolgens als urn dienen, een gedeelte van de asresten kan hierin worden bewaard. Het is mogelijk dat de sculptuur binnen enkele dagen wordt gerealiseerd zodat deze nog tijdens de uitvaartdienst aanwezig is.

Een 3D-sculptuur kan al gemaakt worden wanneer men (nog) niet is overleden. De opnames kunnen dan bij u thuis, bij Uitvaartzorg Hans Raaijmakers of elders in Nederland worden gemaakt.

De sculptuur wordt in beginsel gemaakt met een hoogte van ca. 20 cm., dit is handelbaarder en minder confronterend dan op ware grootte. De investering is vanaf € 950,00.

Uitvaartzorg Hans Raaijmakers heeft oog voor de behoeftes van nabestaanden en houdt de ontwikkelingen binnen de uitvaartbranche nauwlettend in de gaten. Uitvaartzorg Hans Raaijmakers is de eerste uitvaartonderneming in Nederland die deze nieuwe dienstverlening aan kan bieden.

  

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief