Kleine kinderen gaan op hun eigen manier om met het overlijden van hun opa of oma. Met de vlindersluiting worden zij actief betrokken bij het uitvaartproces. Zij kunnen de vlinder zelf beschilderen en deze op een zorgvuldig gekozen moment op de kist draaien. Op die manier krijgt de kist een persoonlijk karakter. Voordat de daadwerkelijke crematie of begrafenis plaatsvindt kan de vlinder weer van de kist verwijderd worden en kunnen de kinderen hun vlinder mee naar huis nemen. Ze kunnen de vlinder thuis een plaatsje geven als herinnering. Speciaal hiervoor is een theelichthouder ontwikkeld waar de vlinder in kan worden geplaatst. Zo houden de kleinkinderen een troostrijke herinnering over aan de uitvaart van opa of oma. Uiteraard kunnen de vlinders ook onbeschilderd gebruikt worden.

De vlinders steunen tevens een mooi project in Noord Pakistan. Ze worden namelijk gemaakt door Nai Zindagi's ambachtsmensen. Nai Zindagi betekent letterlijk "nieuw leven". Het project wordt gerund door ex-verslaafden en probeert mensen in alle fasen van hun druggebruik te ondersteunen. Ofwel op straat, door medische hulp of schone spuiten, of door opvang van mensen die willen afkicken. Vervolgens biedt het project deze mensen de mogelijkheid te werken en geld te verdienen.

Voor meer informatie kijk op de website www.hansraaijmakers.nl

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief