Daarnaast heeft de uitvaartorganisatie de stad-Groninger kunstenaar Wout Wessemius en ontwerpbureau De Designfabriek uit Leeuwarden uitgenodigd om in alle vrijheid het onderwerp 'thuis afscheid nemen' vorm te geven. Beide bijzondere kunstwerken staan centraal in de Opkamer.

Algemeen Belang wil met de presentatie de bewustwording over de eigen uitvaart vergroten. Vaak blijven nabestaanden met vragen over de wensen van de overledene zitten. Door het gevoelige onderwerp al vroeg bespreekbaar te maken kan in veel gevallen een uitvaart veel beter worden uitgevoerd naar de wens van de overledene. Zo kunnen nabestaanden zich vooral richten op rouwverwerking en herinneringen.

Uitvaartdiensten en rouwplechtigheden weerspiegelen daarnaast steeds vaker het karakter en het leven van een overledene. Deze ontwikkeling vergt een nieuwe creativiteit die ook binnen uitvaartorganisaties alle ruimte krijgt.

Het thuis opbaren van een overledene, en het ombouwen van een huiskamer tot rouwkapel, is in landen als Frankrijk (Chapelle Ardente) al jaren gemeengoed. Met dit idee en andere initiatieven, zoals de Groninger Museum-suite, wil Algemeen Belang blijven werken aan bewustere keuzes tijdens het leven, zodat nabestaanden een duidelijk en goed gevoel overhouden aan een uitvaart.

De Opkamer van Algemeen Belang is van 15 tot en met 18 maart te vinden op standnummer 801 van de Wonen&Co-beurs, in Martiniplaza Groningen.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief