De ruime opzet van de open dag kenmerkt zich door een groot aantal gemeenschappelijke activiteiten die in het crematorium, op de begraafplaats en in en rond het centraal geplaatste paviljoen met terras zullen plaatsvinden.

Rondleiding
Bezoekers krijgen een rondleiding door Crematorium Jonkerbos, dat onderdeel is van 'de Facultatieve Groep'. Medewerkers geven uitgebreid toelichting bij alle mogelijkheden die het crematorium te bieden heeft. Ook is er een expositie te zien van collecties van verschillende assieraden, glasrelieken en urnen.

Een 'hop on – hop off' treintje dat over de begraafplaats en langs het crematorium toert, vervoert de open dagbezoekers gratis naar en van een aantal vaste opstapplaatsen op het bijna 10 ha grote Gedenkpark Jonkerbos.

Stands en optredens
In en bij het centraal gelegen paviljoen richten zowel Begraafplaats Jonkerbos als het gelijknamige crematorium voorlichtingstands in en valt er te genieten van optredens van Gospelkoor Desire uit Arnhem en zangeres Yvonne Peters uit Grave. Kinderen kunnen deelnemen aan workshops cake versieren of kaarsen maken. Er wordt tekst en uitleg gegeven bij stamboomonderzoek via internet, bloembinderij Hatert laat voorbeelden van grafstukken zien, er zijn voorbeelden van rouwvervoer te bewonderen en het notariaat geeft voorlichting over testament en nalatenschappen.

De open dag, die op zondag 29 mei plaatsvindt tussen 11.00 en 17.00 uur, is er op gericht geïnteresseerden volledig te informeren over alle (keuze-) mogelijkheden die er zijn voor, tijdens na crematie- of begrafenisplechtigheid.

Speciaal voor de open dag op 29 mei trekken Cematorium Jonkerbos, onderdeel van ´de Facultatieve Groep´, en Begraafplaats Jonkerbos, deel uitmakend van de Stichting Begraafplaatsen Nijmegen, samen op onder de naam Gedenkpark Jonkerbos.