Ruud Frische, manager crematoria en uitvaartcentra bij DELA: "Nabestaanden zijn nauw betrokken geweest bij het in kaart brengen van wensen rondom herinneringsproducten. Zo hebben we een hoogwaardige, maar laagdrempelige collectie kunnen ontwikkelen van handgemaakte en hoogwaardige producten die een tastbare herinnering vormen aan de overledene. Het vasthouden van kostbare herinneringen helpt nabestaanden de draad van het leven weer op te pakken."

Oorsprongverklaring
De producten zijn samen met vakkundige ateliers ontwikkeld. Ieder artikel is ambachtelijk gemaakt van duurzame materialen en bevat een oorsprongverklaring. Hierop staat waar het product vandaan komt en hoe het gemaakt is. Er is naast de functionele vorm van de verpakking ook gekeken naar de vormgeving daarvan. Zo is het opbergdoosje van ieder herinneringssieraad te gebruiken als fotolijst.

Herinneringen delen
Na een uitvaart is het afscheid nemen niet voorbij. Ruud Frische: "Dertig dagen later ontmoeten wij de familie nog een keer en bepalen we de bestemming van de as. Ook dit bezoek maakt voor nabestaanden onderdeel uit van het afscheid nemen. Het is een moment om met elkaar herinneringen op te halen, te delen en te koesteren. Een aantal van onze vestigingen beschikt inmiddels over een ontmoetingslounge waar nabestaanden dit met elkaar kunnen doen onder het genot van een hapje, drankje of bijvoorbeeld een high tea."