De uitgiftedatum van de set postzegels met ansichtkaarten met afbeeldingen van de Nederlandse erevelden op Java in Indonesië is 4 mei 2011. De verkoop start die dag op het ereveld Loenen. De set postzegels en ansichtkaarten kost € 3,95 en is verkrijgbaar via de Stichting.

Vervolgens wordt het eerste exemplaar van het boek Elk mens telt door de heer Mr R.S. Croll, president van de Oorlogsgravenstichting, overhandigt aan de heer Mr G.J. de Graaf, burgemeester van de gemeente Apeldoorn.

Afgelopen zaterdag, 30 april 2011, is op het ereveld Loenen een funeraire informatiezuil in gebruikgenomen. Met behulp van deze zogenaamde grafwijzer kan eenvoudig een grafligging op het ereveld gezocht worden, waarna op een plattegrond de looproute naar het graf wordt afgedrukt. Ook kunnen twee algemene wandelroutes geprint worden.

Het programma van de dodenherdenking op Loenen.

De Oorlogsgravenstichting, die op 13 september 1946 in het leven is geroepen, zorgt wereldwijd voor het onderhoud van 50.000 Nederlandse oorlogsgraven. Op het ereveld Loenen op de Veluwe liggen 3801 oorlogsslachtoffers begraven. Niet alleen militairen, maar ook burgers: mannen, vrouwen en kinderen, die op verschillende plaatsen en onder verschillende omstandigheden zijn omgekomen. Door herbegrafenissen neemt dit aantal toe.

Via de website www.ogs.nl is het Slachtofferregister te raadplegen. Hierin zijn de namen van ruim 180.000 Nederlandse oorlogsslachtoffers te vinden.

In 2011 bestaat de Oorlogsgravenstichting 65 jaar. Wij zullen dat markeren met een internationaal symposium in Den Haag op 7 september 2011. Op onze website vindt u hierover meer informatie.