Vredehof Uitvaartverzorging zocht vijf jaar geleden al voor het eerst contact met FC Twente om de mogelijkheden rond een specifieke FC Twente Uitvaart te bespreken. Toen al zag de uitvaartverzorger hoe sterk de clubliefde voor FC Twente is bij veel mensen. Pedro Swier van Vredehof geeft aan dat zij beroepsmatig bij veel mensen thuis komen en dat de uitingen van deze liefde voor FC Twente in het hele huis tot zelfs in de slaapkamers toe zichtbaar zijn. Bij het bespreken van de uitvaart met de nabestaanden, is FC Twente regelmatig één van de gespreksonderwerpen. De familie uit dan vaak de behoefte om aan die liefde voor FC Twente tijdens het afscheid, op wat voor manier dan ook, uiting te geven. Alleen hebben mensen geen idee hoe ze dit kunnen en mogen doen. Vijf jaar geleden was het voor FC Twente alleen nog iets te vroeg, de dood blijft toch altijd een moeilijk bespreekbaar thema.

Maar tijden veranderen en enige tijd geleden is mede op initiatief van de supportersverenigingen de FC Twente Uitvaart opnieuw bespreekbaar geworden. Een unieke samenwerking waar alle partijen heel blij mee zijn.

Het productenpakket
Samen met de supportersverenigingen heeft Vredehof de wensen van de fans in beeld gebracht en is er een fraai productenpakket tot stand gekomen. Mensen kunnen bijvoorbeeld kiezen uit een fraaie rode of zwarte FC Twente kist, uiteraard met clublogo, FC Twente rouwkaarten, bidprentjes, gedachteniskaarten, condoleanceregister en een rouwauto met FC Twente vlaggetjes en grafsteen en urn met logo. Nabestaanden kunnen per familie kiezen voor een gesigneerde bal en een gesigneerd FC Twente shirt. Tevens kan gebruik gemaakt worden van de spelersbus (indien beschikbaar), erehaag vlaggen, ballonnen en artikelen uit de fanshop. De website van Vredehof is met ingang van heden zodanig ingericht dat al deze producten voor iedereen eenvoudig en overzichtelijk te bekijken zijn. (www.vredehof.nl/fctwente)

Vredehof Uitvaartverzorging heeft de exclusieve rechten ten behoeve van haar producten en/of diensten de naam en het logo van FC Twente 65 BV te gebruiken. Via Vredehof is het voor iedereen mogelijk om gebruik te kunnen maken van deze producten.

Vredehof, in Enschede voortgekomen uit de coöperatieve gedachte, is geworteld in een groot deel van Twente en Salland. Zij heeft vestigingen in Enschede, Losser, Haaksbergen, Eibergen, Neede, Almelo, Rijssen, Enter, Holten en Bathmen. De uitvaartorganisatie kent een lange traditie van aandacht en werkelijke betrokkenheid, van zorg die verder gaat. Maar ook een traditie van vernieuwen. Vredehof Uitvaartverzorging B.V. heeft met vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen in Nederland cont(r)acten voor het uitvoeren van uitvaarten. De organisatie is er voor alle gezindten, is vertrouwd met alle rituelen en gebruiken en schept tegelijkertijd ruimte voor nieuwe vormen. Vrijwel de gehele dienstverlening wordt met eigen mensen en middelen uitgevoerd. Vredehof is daardoor nauwelijks afhankelijk van derden en dat geeft zekerheid, ondersteund door het Keurmerk Uitvaartzorg.