Hij geeft daar uitleg over het gehele productieproces, vanaf het maken van de verf (naar eigen recepten ontwikkeld), het ontwerpen en beschilderen van de urn tot en met het glazuren en afbakken van de urn.

 

"Phoenix" handbeschilderde sierurnen zijn door de verfijnde decoraties en de vorm nauwelijks herkenbaar als as-urn, wat ze dus zeer geschikt maakt als sierurn in huis. Vrijwel alle decoraties zijn ook leverbaar als vorstbestendige buitenurn.

De modellen "vaas"urn (in 4 formaten leverbaar) bieden de mogelijkheid van het branden van een waxinelichtje of een kleine kaars. Verder bestaat er ook een versie als piramide (ook in 4 formaten).

Speciale eigen decoraties zijn op verzoek mogelijk (zoals bijvoorbeeld een afbeelding verwijzend naar de belangstelling / liefhebberijen van de overledene).

 

Phoenix Urnen heeft nu naast de hoofdwebsite www.phoenixurnen.nl ook drie nieuwe websites ontwikkeld, gericht op bepaalde producten. Zo is er de website www.mini-urn.nl met kleine urnen (mini piramides, mini vaasurnen  en mini asdoosjes met diverse decoraties); De website www.mooiekinderurn.nl met decoraties voor de asbestemming van kinderen; En tenslotte de website www.voetbalurn.nl met urnen van aardewerk, in de vorm van een voetbal (of een decoratie met het thema “voetbal”).

 

Op de open dag zullen veel van deze producten ook getoond worden tijdens de presentatie bij het crematorium in Meppel.