De jury oordeelde het als bijzonder hoe DELA de draai maakt naar de ‘continuïteit van het leven’, zonder haar roots in uitvaarten los te laten. Innovatie- en communicatiekracht vormen volgens de jury de drijvende krachten om dit te realiseren. Martin Kersbergen, manager Corporate Communicatie nam de prijs namens DELA in ontvangst. Kersbergen: ‘Het is een bekroning op ons werk en het laat zien dat we volop bezig zijn met innovatie in onze branche. We zijn als organisatie dan ook ontzettend trots op deze professionele en publiekswaardering.’  

Succesvol transformatieproces
Kersbergen leidde een succesvol transformatieproces met een herpositionering van ´dood´ naar ´leven´ en daarbij passende producten zoals nabestaandenzorg, herinneringsbijeenkomsten en speciale tijdelijke overlijdensrisicoverzekeringen. Activiteiten gericht op ´doorleven´. Ook de huisstijl en aankleding van de gebouwen maakten een omslag en werden veelkleuriger. Meest in het oog springende herpositioneringactiviteiten zijn de sponsoring van het Nederlands damesvolleybalteam en het TV format Het Familieportret, waarin de verbinding tussen verschillende generaties centraal staat.  

Vernieuwende crossmediale samenwerking
Na een succesvol eerste seizoen, start deze week het tweede seizoen van het televisieprogramma Het Familieportret, dat wordt geproduceerd door LVB Networks en uitgezonden door RTL4. Het Familieportret maakt de koppeling met internet, social media, exposities en een joint promotion met vakfotografen. ‘Het Familieportret is volgens de jury en het publiek bij de Van Speijk Innovatieprijs een prachtig voorbeeld van multimediale integratie van merkbeleving, herpositionering en activatie en laat zien dat een samenwerking tussen adverteerder en productiebedrijf tot bijzonder mooie dingen kan leiden’, aldus Kersbergen.  

van_speijkprijs De Van Speijk Innovatie Prijs
De Van Speijk Innovatie Prijs heeft als doel een impuls te geven aan vernieuwing in de Nederlandse communicatiebranche. Voor deze prijs komen organisaties in de communicatiesector in aanmerking die worden voorgedragen door de partnerorganisaties van de Van Speijk Innovatie Prijs. Dit betekent dat zij binnen de eigen sector al bewezen innovatief zijn en daarvoor van hun branchegenoten lof hebben ontvangen. Met deze formule beoogt de stichting niet alleen competitie maar ook collaboratie: daar waar mensen en bedrijven elkaar ontmoeten, kunnen weer nieuwe vonkjes ontstaan die tot samenwerking kunnen leiden en daardoor tot product- en dienstontwikkeling.