Anderzijds is de kostenefficiëntie sterk verbeterd door verregaande verbeteringen van de geautomatiseerde systemen. Daardoor zijn de kostenopslagen aanzienlijk lager. PC Hooft wil haar verzekeringsnemers daarvan laten profiteren.

Naast deze premieverlaging heeft PC Hooft ook het product en de daaraan verbonden voorwaarden aangepast. Hiermee wordt de verzekeringsnemer c.q. de nabestaande meer keuzemogelijkheden geboden.

 Waardevast

De natura uitvaartverzekeringen van PC Hooft Verzekeringen zijn waardevast, ook als de kosten van het dienstenpakket in de toekomst gaan stijgen. De klant verzekert een basispakket van diensten en producten die bij elke uitvaart noodzakelijk zijn. Aanvullende verzekering voor extra wensen is mogelijk. Dit pakket wordt bij overlijden door PC Hooft Uitvaartverzorging geleverd. Kinderen tot en met 17 jaar zijn gratis meeverzekerd op de polissen van beide ouders. Binnen het pakket zijn door veranderingen in de voorwaarden een aantal uitruilmogelijkheden mogelijk gemaakt, waarmee de verzekeringsnemer c.q. de nabestaande met of zonder bijbetaling meer keuzemogelijkheden wordt geboden.

PC Hooft stelt bij de acceptatie van verzekeringen géén gezondheidsvragen, maar stelt een wachttijd voordat de dekking van de verzekering ingaat. Deze wachttijd bij koopsomverzekeringen is aanzienlijk verkort.

Voor premieverzekeringen wordt in de varianten van premie-einde 65 jaar (daarna premievrij) en 75 jaar (daarna premievrij) op basis van klantwensen de leeftijdsgrens voor acceptatie verhoogd van 55 naar 60 jaar respectievelijk van 65 naar 70 jaar.

 

Over PC Hooft

PC Hooft Verzekeringen N.V. is onderdeel van de PC Hooft Groep B.V., verzekeraar en verzorger van uitvaarten. PC Hooft biedt verzekeringen aan en verzorgt uitvaarten in geheel Nederland.

Al ruim 80 jaar lang regelt en verzorgt PC Hooft voor iedereen, ongeacht religie of achtergrond. Uitgangspunt daarbij is een kwalitatieve uitvaart te verzorgen voor een scherpe prijs, met respect voor de overledene en een goede herinnering voor de nabestaanden. PC Hooft Uitvaartverzorging is gecertificeerd met het Keurmerk Uitvaartzorg, van de uitvaartbranche in Nederland. Het Keurmerk is erop gericht de klant, op basis van onafhankelijke externe toetsing, het vertrouwen te geven in een professionele en kwalitatieve dienstverlening en kostentransparantie rondom de uitvaart en is door de overheid (zie consuwijzer.nl).

PC Hooft biedt haar klanten de mogelijkheid om 24/7 een uitvaart op internet vast te leggen. Uitvaart Compact voor de uitvaart met een vast dienstenpakket tegen vaste lage prijzen (uitvaartcompact.nl) en Uitvaart Direct voor een uitvaart met meer keuzemogelijkheden en de mogelijkheid om zelf de locatie en tijd te vast te leggen. (uitvaartdirect.nl). Sinds 11 maart 2011 wordt Uitvaart Compact ook aangeboden in Duitsland (Noordrijn-Westfalen; bestattungkompakt.de) en België (Vlaanderen; uitvaartdirect.be).