Ook werden workshops in één van de ontvangstruimtes gegeven. Coördinator opleidingen Linda van Santen: “De rondleidingen hebben voor onze studenten een duidelijke meerwaarde. Voor iedereen binnen en buiten de branche is een bezoek zeker aan te raden. Daarom steunen wij dit museum met alle genoegen.”

Docendo verzorgt unieke opleidingen op het gebied van uitvaart- en postmortale zorg. Het instituut richt zich op professionals in de gezondheidszorg, het uitvaartwezen en de politie. Het pakket trainingen wordt elk jaar uitgebreid. Daarnaast biedt Docendo de mogelijkheid tot het volgen van gespecialiseerde opleidingstrajecten.

Museum Tot Zover werd geopend in december 2007 en is het enige museum over de dood in Nederland. De open benadering en de sprankelende presentatie krijgen veel waardering van bezoekers en pers. Ook de tentoonstellingen trekken veel aandacht. De fototentoonstelling ‘Funeral Train’ (2010) was een groot succes.

Museum Tot Zover is een ware culturele ondernemer. Het museum wordt vooral gefinancierd door vier hoofdsponsors (Monuta, ‘de Facultatieve Groep’, Yarden en DELA) en door drie sponsoren (Bogra, Nuvema en Docendo opleidingen). Daarnaast zijn veel bedrijven en particulieren als donateur aan het museum verbonden.