De belangstelling voor deze vorm in Nederland is dermate groot dat PC Hooft, gezien de grenzeloze mogelijkheden en toenemend gebruik van internet, ook grote kansen ziet in het buitenland. Dit mede op basis van de gepeilde behoefte bij de consument. De dienstverlening van Uitvaart Compact wordt in dit perspectief vanaf 11 maart a.s. uitgebreid naar België en Duitsland.

Uitvaart Compact is enerzijds bedoeld voor degenen die eenvoudigweg het geld niet hebben om een traditionele uitvaart te betalen. Anderzijds is deze vorm van uitvaart mede ontwikkeld voor een snel groeiende groep mensen die niets meer dan het absoluut noodzakelijke wil wanneer zij een uitvaart moeten verzorgen.

Om Uitvaart Compact in België en Duitsland te kunnen aanbieden is contact gezocht en gevonden met bekende, regionale uitvaartondernemers in die landen. De bereidheid en het enthousiasme om mee te werken aan het aanbieden van uitvaarten die geheel via internet worden geregeld, zonder tussenkomst van een uitvaartbespreker, bleek groot. In samenspraak met de betrokken uitvaartondernemers, die ter plaatse de uitvaart gaan verzorgen, is de dienstverlening waar nodig aangepast aan de gebruiken en regelgeving ten aanzien van uitvaarten in hun land .

Zowel in België als Duitsland worden de drie varianten van Uitvaart Compact aangeboden. Het gaat om Compact Basis, Compact Essentie en Compact Compleet. Bij al deze vormen staat een vaste, lage prijs centraal en zijn er geen verrassingen in de kosten achteraf. Dit wordt in de huidige tijd, waarbij de transparantie van tarieven voor een uitvaart regelmatig onderwerp van gesprek is, zeer positief ervaren. Ook blijken mensen zeer aangenaam verrast door de lage prijs ten opzichte van de kwalitatieve en respectvolle uitvaart die wordt geboden.

Uniek is het gegeven dat nabestaanden op ieder gewenst moment Uitvaart Compact 24 uur per dag en zeven dagen per week geheel via internet kunnen regelen. In België kan dat via uitvaartcompact.be en in Duitsland via bestattungkompakt.de.

De PC Hooft Groep
PC Hooft Groep B.V. is verzekeraar en verzorger van uitvaarten. De roots van de PC liggen in Amsterdam, maar het werkgebied beslaat heel Nederland. De PC Hooft Groep exploiteert en beheert crematoria, begraafplaatsen en uitvaartcentra en heeft een zelfstandig verzekeringsbedrijf. PC Hooft regelt en verzorgt al ruim 80 jaar lang uitvaarten voor iedereen, ongeacht religie of achtergrond. Uitgangspunt daarbij is onverkort een stijlvolle uitvaart te verzorgen voor een redelijke prijs, met respect voor de overledene en een goede herinnering voor de nabestaanden. PC Hooft biedt voor ieders wens en budget een passende uitvaart. Via uitvaartcompact.nl en uitvaartdirect.nl biedt PC Hooft haar uitvaartdienstverlening op internet aan. In België en Duitsland kan dat nu via uitvaartcompact.be en bestattungkompakt.de.