In het najaar van 2002 is de Stichting Centrum voor Uitvaartinformatie opgericht. Deze Stichting heeft tot doel alle informatie rondom overlijden, uitvaart en nazorg te bundelen en breed beschikbaar te stellen. De Stichting heeft geen winstoogmerk en wordt ondersteund door een groot aantal participanten en Vrienden van de SCU. De SCU heeft de Uitvaart Informatie Hulplijn in het leven geroepen om alle vragen die er binnen komen te beantwoorden.

Altijd bereikbaar
De Uitvaart Informatie Hulplijn is 24 uur per dag, 7 dagen in de week en 365 dagen in het jaar bereikbaar. Het principe is eenvoudig. Wie vragen heeft rondom het overlijden, belt 0800 – 44 44 000. De vragen die binnenkomen zijn zeer uiteenlopend. Hoe stel ik een testament op? Hoe zit het precies met erfrecht? Wat zijn de kosten van een rouwadvertentie? Wat zijn de mogelijkheden voor asbestemming? Wie kan een toespraak verzorgen tijdens de uitvaart? Waar kan ik mij laten verzekeren voor een uitvaart? Welke kisten zijn er mogelijk? Hoe regel ik nu een uitvaart? Heeft u vragen over een van deze onderwerpen, aarzel dan niet en bel de Uitvaart Informatie Hulplijn op 0800 – 44 44 000 of kijk op onze website www.uitvaartinformatiehulplijn.nl

Netwerk
De Uitvaart Informatie Hulplijn wordt gesteund door een groot aantal bedrijven uit o.a. Twente, de Achterhoek en Brabant allemaal verwant aan de uitvaartbranche. Als eerste deelnemer vanuit Zuid-Holland ondersteunt CVU Uitvaartzorg de Uitvaart Informatie Hulplijn. Daarnaast wordt de hulplijn ook ondersteund door bijna veertig "Vrienden van de SCU", allen non-profit organisaties. Dankzij de steun van deze bedrijven en instellingen kan de Uitvaart Informatie Hulplijn kosteloos duizenden mensen helpen aan gratis informatie over alle zaken rondom een overlijden.