'Om ons aan te sluiten bij deze trend bestaan er al koppelingen naar alle social media kanalen. Deze maand is er een mobile versie beschikbaar, en zijn we bezig met het ontwikkelen van een APP voor de Iphone en Android toestellen. Zo kunnen mensen plaatsonafhankelijk hun steun betuigen,' aldus Jolle Betten van Mensenlinq.nl.

Invloed van social media op rouwgedrag
Social media zijn tegenwoordig niet weg te denken uit onze samenleving. Vooral bij de Nederlandse jongeren blijkt dat zij zeer actief zijn op het gebied van social media. Zo was Coen Moelijn op de dag dat hij overleed een 'Trending Topic' op Twitter. Ook Mensenlinq.nl ziet dat rouwende mensen gevoelens graag breed willen delen. 'Toch is online rouwen vandaag de dag nog slechts een aanvulling op het traditionele rouwen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de familieberichten in kranten en het versturen van rouwkaarten. Deze blijven we – in verband met de persoonlijke boodschap – ook de komende jaren terugzien. Juist de combinatie van off- en online maakt het breder delen mogelijk.'

Over Mensenlinq.nl
Mensenlinq.nl is een initiatief van de Koninklijke Wegener NV en NDC mediagroep en plaatst elke dag de familieberichten door naar alle sites van Mensenlinq.nl. Daarnaast worden alle actuele internationale, nationale en regionale overlijdensartikelen geplaatst. Op alle artikelen kan men gratis condoleance registers en levensverhalen plaatsen. Mensenlinq.nl is de enige site die familieberichten, nieuwsartikelen en condoleanceregisters op een plaats op het web samenbrengt.