Foto Hofwijk met gebouw op achtergrond

Crematorium Hofwijk bestaat sinds 1977 en ligt in een landelijke omgeving aan de Delftse Schie in Rotterdam Overschie. Het is een modern gebouw, dat geschikt is voor zowel kleine als grote groepen. Het gebouw ligt evenals begraafplaats Hofwijk in een mooi aangelegd park, waar u uitkijkt op een waterpartij. Het crematorium biedt u een prettige, rustige sfeer.

De aula's
U vindt er een grote en een kleine aula. De Calendula (goudsbloem) heeft 150 zitplaatsen en ongeveer 150 staanplaatsen. Lilium (lelie) heeft 70 zitplaatsen en ongeveer 50 staanplaatsen. Elke aula heeft een sfeervolle eigen familiekamer, waar de familie apart wordt ontvangen en de familieleden zelf een drankje kunnen pakken. 

Foto aula crematorium

Condoleanceruimtes
Na de plechtigheid kunt u gebruik maken van één van de vier verschillende condoleanceruimtes Tulipa, Passiflora, Helianthus en Rosa, waar u alle tijd heeft om de condoleances in ontvangst te nemen. Het is ook mogelijk om de uitvaartplechtigheid in crematorium Hofwijk via een webcast live uit te zenden voor nabestaanden die door omstandigheden niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn. Deze service is kosteloos. U bepaalt uiteraard zelf wie er toegang krijgt tot de link om de uitvaart te volgen. 

Opbaren en rouwbezoek
Hofwijk biedt u de mogelijkheid om de overledene na overlijden bij ons op te baren en het volledige afscheid in ons crematorium te laten plaatsvinden. U kunt bij ons ook rouwbezoek ontvangen, bijvoorbeeld ’s avonds of aansluitend aan de dagactiviteiten. 

De Witte Kapel
Voor een persoonlijk afscheid kunt u ook gebruik maken van een apart bijgebouw. De Witte Kapel van Hofwijk biedt u deze mogelijkheid.

Foto witte kapel

Een mooie ruimte met allerlei mogelijkheden voor bijvoorbeeld rouwbezoek of een afscheidsdienst in persoonlijke sfeer. U kunt er bijvoorbeeld gebruik maken van de keuken, de muziekapparatuur of het presentatiescherm. En u kunt er met uw gezelschap rustig genieten van een drankje. 

Foto witte kapel binnenkant

Contact gegevens

Crematorium Hofwijk
Delftweg 230
3046 ND ROTTERDAM

T- 010 489 85 70
W: http://www.rotterdam.nl/voorziening:begraafplaatshofwijk
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.