columbarium_Stilleweer.jpg

Doen na overlijden

kalenderNadat iemand is overleden, zijn er allerlei zaken te regelen. Deze zijn te vinden in de checklist na overlijden. Lees verder...

Cremeren en crematorium

crematorium daelwijck urnenmuur Er moet van alles geregeld worden voordat een crematie plaats kan vinden. Lees verder...

Rouw en rouwverwerking

rouw Het overlijden van een dierbare is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen die een mens kan meemaken. Lees verder...

Laatste Wens

kalender Het Laatste Wensen-formulier is gemaakt voor iedereen die zaken wil vastleggen voor zijn/haar uitvaart. Om zo praktische informatie achter te laten voor de nabestaanden. Informatie over of u wilt worden begraven of gecremeerd en of u bent verzekerd en bij wie. De lijst zelf is niet uitputtend. Wel zijn de volgens ons belangrijkste zaken rondom een uitvaart er in opgenomen.......lees verder.

Historie en rituelen

Aanzeggingen aan huisdieren

aanzegger_bode_overlijdenTot plusminus 1950

Ook aan de huisdieren wordt de dood nog aangezegd. Te Vught aan alle huisdieren: paarden, koeien, bijen, hond en kat; te Eemnes zegt men daarbij: „de baos is dood", ook te Culemborg, waar men dan over de bijenkorven een zwarte streep trekt. Te Hardenberg klopt men bij de bijenkorven aan met de woorden: „uw bijenvader is dood". Aanzeggingen aan de bijen hebben plaats in Friesland en Drenthe; In Overijssel alleen bij een imker. Bij verzuim zullen de bijen sterven wegtrekken of slecht werken. In Zeeland wordt bij verkoop gevraagd of de dood inderdaad is aangezegd. In  West-Vlaanderen, de Kempen en Meetjesland zegt men bij het aankloppen: „Bietjes wekt, uw meester vertrekt", in Westfalen: „Imme, Imme (bij), din Heer is dood, nu bliw mi in mine Nood". Ook verplaatst men de korven.

 

Kent u een oud (regionaal) uitvaartritueel of uitvaartgebruik ?
Laat ons dat dan weten, u kunt mailen naar:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuws van de afgelopen week

krant Nieuws van de afgelopen week: Uit de nieuwsbladen en websites: Eigentijdse gedenkplek op begraafplaats Lekkerkerk. Digitale databank toont weg op Genkse begraafplaatsen. Grafmonument op begraafplaats Zandburen vermist. Gedenk te Sterven monument in Diemen Noord. Binnen maand zekerheid over begraafplaats Zetten. Obama zingt "Amazing grace" in Charleston (video). Historische rouwkoets opgeknapt door leerlingen Deltion College (video).  Lees verder....

Laatste nieuws


International Funeral AwardSchrijf u nu in voor de International Funeral Award!

De inschrijving voor de 15e editie van de International Funeral Award loopt tot en met 15 augustus 2015. De I.F.A. heeft ondertussen al 20 inschrijvingen ontvangen. Wacht dus niet langer met uw inschrijving! De internationale jury zal de Nederlandse deelnemers beoordelen tijdens de open jury dag op 19 september bij crematorium De Omarming in Zutphen.

Lees meer...

NIT thanatopraxie logo“Samen op weg naar meer professionaliteit” was de titel van het symposium, op 3 juni jl. georganiseerd door het Nederlands Instituut voor Thanatopraxie (NIT) voor vakmensen in de uitvaartbranche. Mw. ing. I.F.G.A. Scheijgrond, werkzaam als inspecteur bij de vakgroep Biociden van Inspectie Leefomgeving en Transport gaf uitleg over de Nederlandse en Europese biocidenwetgeving en de wijzigingen die van belang zijn voor thanatopraxie.

Lees meer...

Yarden Logo 200Elga de Brave nieuwe franchisenemer voor Yarden in Nijkerk-Harderwijk
“Mijn droom komt uit.”

Na 17 jaar als adviseur P&O bij een grote verzekeraar maakt Elga de Brave vanaf begin volgend jaar 2016 de overstap naar het uitvaartvak. Onder de naam Yarden & de Brave zal Elga vanaf 14 januari 2016 in de regio Putten Ermelo Harderwijk als franchisenemer aan de slag gaan.

Lees meer...

Dela logo voor elkaarEerste steenlegging crematorium en uitvaartcentrum Staddijk van coöperatie DELA in Nijmegen
Op donderdag 2 juli wordt aan de Staddijk in de Nijmeegse wijk Dukenburg de eerste steen gelegd van het toekomstige crematorium en uitvaartcentrum van coöperatie DELA. De officiële handeling wordt verricht door wethouder Velthuis en Edzo Doeve, algemeen directeur van DELA. De eerste uitvaarten vinden naar verwachting in maart 2016 plaats.

Lees meer...

Het crematorium

bloemenveld In 'Achter de schermen van een crematorium' wordt de dagelijkse gang van zaken beschreven. Voorafgaand aan de daadwerkelijke crematie moet er van alles geregeld worden. Door de nabestaanden, de uitvaartondernemer en door de medewerkers van een crematorium.
Lees verder...

Nieuw uitgekomen boek

Boek Rick is er niet meer
Rick is er niet meer 
Het boek is geschreven om kinderen, in de leeftijd van 8 – 12 jaar, bij te staan in het lastige proces van rouwverwerking. Op verhalende wijze worden de vijf fases van rouwverwerking beschreven door de schrijfster Esther van der Ham en jeugd- en kinderpsychologe Marcella Luiken.. Lees verder....

Vragen/onderzoek rouw

Op www.rouw.nl vindt u informatie over rouw en allerlei aspecten die daar mee te maken hebben. Verder onderzoek blijft belangrijk en nodig. Werk daarom mee aan wetenschappelijk onderzoek:

Universiteit Utrecht logo klein

1.  Naar omgaan met verlies
Hoe komt het dat sommige mensen goed met een verlies kunnen omgaan en anderen niet? Lees verder...


Rijks Universiteit Groningen

2. Moord op dierbare leidt tot langdurige klachten
Aanmelden voor het hulpaanbod kan via... Lees verder...

Rouwtest

Doe_de_rouwtest_nl_Uitvaart_Internet_Diensten_small_ml

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.