bloem.jpg

Doen na overlijden

kalenderNadat iemand is overleden, zijn er allerlei zaken te regelen. Deze zijn te vinden in de checklist na overlijden. Lees verder...

Cremeren en crematorium

crematorium daelwijck urnenmuur Er moet van alles geregeld worden voordat een crematie plaats kan vinden. Lees verder...

Rouw en rouwverwerking

rouw Het overlijden van een dierbare is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen die een mens kan meemaken. Lees verder...

Laatste Wens

kalender Het Laatste Wensen-formulier is gemaakt voor iedereen die zaken wil vastleggen voor zijn/haar uitvaart. Om zo praktische informatie achter te laten voor de nabestaanden. Informatie over of u wilt worden begraven of gecremeerd en of u bent verzekerd en bij wie. De lijst zelf is niet uitputtend. Wel zijn de volgens ons belangrijkste zaken rondom een uitvaart er in opgenomen.......lees verder.

Historie en rituelen

Aankondiging rouw (2)

aanzegger_bode_overlijdenTot plusminus 1950

In Brabant is het ook gebruik een ouderwetse lantaarn, zonder of met uitgebrande kaars, dodenlampje genaamd, aan de deurstijl te hangen of naast de deur te plaatsen, vooral bij het overlijden van een kind. Te Molenschot wordt deze lantaarn na het uitdragen vervangen door een handdoek, die ook hangt aan het gebouw waar de uitvaart wordt gehouden. In Limburg worden de strobossen nu meer en meer vervangen door het lijkbord, de plank waarop oudtijds de dode rustte en van welke hij in het graf werd geschoven, en die thans, beschilderd met doodsemblemen, tot na de begrafenis aan de deur van het sterfhuis staat. Ook deze nodigt tot gebed. Een zwart strikje aan de deur ziet men soms in Zeeland, aan deur of bel in Limburg.

Kent u een oud (regionaal) uitvaartritueel of uitvaartgebruik ?
Laat ons dat dan weten, u kunt mailen naar:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

aanzegger_bode_overlijdenTot plusminus 1950

Nieuws van de afgelopen week

krant Nieuws van de afgelopen week: Uit de nieuwsbladen en websites: Ongespecificeerde uitvaartnota, mag dat? Eerste islamitische uitvaartonderneming in de regio. Clowns bij het graf. Doorbehandelen belet soms waardig afscheid. Politie: Inbrekers slaan toe tijdens uitvaarten. Begraafplaats nu ook plek om as te strooien. Begrip en boosheid over begraafplaats. Verhaal achter grafsteen bekend. Monumentale begraafplaats Bossche Poort Zaltbommel krijgt status stadspark. Zeeland telt zeventig bermmonumenten (video). Veteranen krijgen eigen begraafplaats bij Ereveld Loenen. Open Dag in Aula Oud-Zuid op Dag van de Uitvaart. Oude sfeer terug op Moscowa met 30.000 vaste planten. Crematorium Zuiderhof Hilversum in zomer 2016 klaar. Mogelijk verandering naam van bushalte Begraafplaats. Muur schermt wijk van begraafplaats af in Etten-Leur. Richard III krijgt na 530 jaar alsnog begrafenis met alle ceremonie...... Lees verder....

Laatste nieuws


15 Nieuwe hotelachtige uitvaartcentra
Nederland krijgt de komende jaren vijftien nieuwe uitvaartcentra die qua sfeer, faciliteiten en inrichting meer op een hotel lijken. Ze staan midden in de natuur en bieden onder meer multimediale voorzieningen, nazorg voor de nabestaanden en opvang en spelenderwijs, educatief vermaak voor kinderen.

Lees meer...

salice kistOnline een uitvaartkist kopen

Steeds vaker wordt er gekozen voor een persoonlijke uitvaart en regelen nabestaanden de uitvaart van een dierbare helemaal of gedeeltelijk zelf. Niet alleen om geld te besparen, maar vooral om de uitvaart persoonlijker te maken. Een belangrijk onderdeel van zo’n persoonlijke uitvaart is de keuze van de kist.

Lees meer...

logo wel zijn markt 2015Wel Zijn Markt 2015: Cluster Leven & Dood
Dit jaar extra aandacht voor rouw, verlies en nalatenschap

Op 16 april 2015 wordt voor de vijfde keer de Wel Zijn Markt georganiseerd in winkelcentrum Schalkwijk te Haarlem. Dit jaar beloofd het de grootste welzijnmarkt van Nederland te worden met minimaal 80 kramen.

Lees meer...

PChooftNieuwe directeur voor PC Hooft, de verzekeraar en verzorger van uitvaarten
Vakvrouw aan het roer van sterke uitvaartonderneming

PC Hooft heeft 15 maart jl. Jeanine Helthuis tot Algemeen Directeur benoemd.

Lees meer...

Het crematorium

bloemenveld In 'Achter de schermen van een crematorium' wordt de dagelijkse gang van zaken beschreven. Voorafgaand aan de daadwerkelijke crematie moet er van alles geregeld worden. Door de nabestaanden, de uitvaartondernemer en door de medewerkers van een crematorium.
Lees verder...

Vragen/onderzoek rouw

Op www.rouw.nl vindt u informatie over rouw en allerlei aspecten die daar mee te maken hebben. Verder onderzoek blijft belangrijk en nodig. Werk daarom mee aan wetenschappelijk onderzoek:

Universiteit Utrecht logo klein

1.  Naar omgaan met verlies
Hoe komt het dat sommige mensen goed met een verlies kunnen omgaan en anderen niet? Lees verder...


Rijks Universiteit Groningen

2. Moord op dierbare leidt tot langdurige klachten
Aanmelden voor het hulpaanbod kan via... Lees verder...

Rouwtest

Doe_de_rouwtest_nl_Uitvaart_Internet_Diensten_small_ml

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.