Onvoldoende of niet verzekerd voor de uitvaart

Voor eigen rekening
Indien de overledene geen uitvaartverzekering heeft afgesloten en niet beschikt over voldoende contant geld (op de bank) om de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen, kunnen er problemen ontstaan. De nabestaanden hebben dan de mogelijkheid om de uitvaartkosten in afwachting van de eventuele erfenis te betalen en/of de kosten daarvan voor eigen rekening te nemen.
Wel moet men er rekening mee houden dat de opdrachtgever voor de uitvaart bij de uitvaartverzorger etc. altijd aansprakelijk is voor de kosten van de uitvaart. Dit geldt ook voor de meerkosten boven de 'uitkering' van de naturaverzekering!
Daarnaast geldt dat de uitvaartverzorger bij voorrang (zelfs voor de belasting) recht heeft op baten uit de nalatenschap indien de kosten van de uitvaart niet door de nabestaanden en/of verzekering betaald worden.

Opmerking

Nabestaanden dienen overigens wel alle rekeningen i.v.m. de uitvaart te bewaren. Ze zijn eventueel nodig voor de belastingopgave van de overledene (erfbelasting) en voor de eventuele boedelscheiding.


Terug naar inhoudsopgave Na een overlijden

Terug naar inhoudsopgave
Uitvaart encyclopedie


 

Deel dit

Laatste nieuws


Yarden Logo 200
Wat gebeurt er met de ziel na de dood?
Lezing door Willem Glaudemans bij Yarden Uitvaartzorg Utrecht
Wat gebeurt er met de ziel na het sterven? Hoe ziet de wereld achter de sluier van de dood eruit? Op 11 september 2014 geeft Willem Glaudemans bij Yarden Utrecht een lezing over zijn 'Boek van het Eeuwige leven - Een cursus in sterven'. Daarbij neemt hij je mee op zielenreis, "vertrekpunt" Utrecht.

Deel dit Lees meer...

nvve logo
2500 nieuwe leden in vier dagen

Media aandacht voor de niet-reanimerenpenning zorgt voor drukte op NVVE-kantoor. Sinds afgelopen maandag, toen een artikel in het Algemeen Dagblad verscheen over de lage succeskansen van reanimatie bij mensen van 70 jaar en ouder, zijn er 2500 mensen lid geworden van de NVVE en zijn 1700 penningen besteld.

Deel dit Lees meer...

vredehof logo 200Door Vredehof gesponsorde film geselecteerd voor Internationaal Film Festival
De door St. Vredehof Donatie Fonds gesponsorde korte film De Laatste Dag van de Zomer van regisseur-scenarist Feike Santbergen is geselecteerd voor het Internationale Film Festival van Toronto. De film beleeft zijn wereldpremière in de competitie van het Canadese festival, dat dit jaar plaatsvindt tussen 4 en 14 september.

Deel dit Lees meer...

Yarden Logo 200
Gesprekscyclus 'Driemaal de Dood'
Samen filosoferen over de eindigheid van het leven
Hoe ervaar jij het verlies van een dierbare? Hoe kun je jouw rouwproces betekenis geven? Welke rituelen helpen je daarbij? En mag je zelf het moment kiezen waarop je afscheid wilt nemen van het leven?

Deel dit Lees meer...

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengidsen van de websites van Uitvaart Internet Diensten en Mensenlinq.
    Aanmeldingsformulier Klik hier
  • Of mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

nieuwsbrief