Onvoldoende of niet verzekerd voor de uitvaart

Voor eigen rekening
Indien de overledene geen uitvaartverzekering heeft afgesloten en niet beschikt over voldoende contant geld (op de bank) om de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen, kunnen er problemen ontstaan. De nabestaanden hebben dan de mogelijkheid om de uitvaartkosten in afwachting van de eventuele erfenis te betalen en/of de kosten daarvan voor eigen rekening te nemen.
Wel moet men er rekening mee houden dat de opdrachtgever voor de uitvaart bij de uitvaartverzorger etc. altijd aansprakelijk is voor de kosten van de uitvaart. Dit geldt ook voor de meerkosten boven de 'uitkering' van de naturaverzekering!
Daarnaast geldt dat de uitvaartverzorger bij voorrang (zelfs voor de belasting) recht heeft op baten uit de nalatenschap indien de kosten van de uitvaart niet door de nabestaanden en/of verzekering betaald worden.

Opmerking

Nabestaanden dienen overigens wel alle rekeningen i.v.m. de uitvaart te bewaren. Ze zijn eventueel nodig voor de belastingopgave van de overledene (erfbelasting) en voor de eventuele boedelscheiding.


Terug naar inhoudsopgave Na een overlijden

Terug naar inhoudsopgave
Uitvaart encyclopedie


 

Laatste nieuws


crematieoven werkkant met asopvang bedieningspaneel Nieuwe ovenisten opleiding van Docendo op VTU vakdag
Compacte training ontwikkeld in opdracht van Landelijke Vereniging van Crematoria. Op de eerste VTU Vakdag op 2 oktober presenteert Docendo de nieuwe 'Maatwerk Veiligheidstraining Medewerkers Crematoria'.

Lees meer...

memo logoCrowdfunding ten behoeve van het onderzoek naar memoria- en herinneringspraktijken
Om het MeMO-project voort te kunnen zetten in het jaar 2014 is een crowdfunding campagne opgezet. We streven naar een bedrag van €90.000. Een van onze doelen is het via publicaties, maar ook via lezingen, symposia en andere activiteiten beter bekend maken van het cultureel erfgoed dat is voortgekomen uit de dodengedachtenis van de middeleeuwen.

Lees meer...

Yarden Logo 200
Yarden organiseert Franchise Event in Utrecht

Op woensdag 24 september 2014 vindt in het crematorium Daelwijck te Utrecht het Yarden Franchise Event plaats. Dit event is voor iedereen die geïnteresseerd is om in de uitvaartbranche te starten als franchisenemer. Tijdens deze avond ontvangen belangstellenden informatie over het werken in de uitvaartbranche en uitleg over de franchise formule van Yarden.

Lees meer...

Yarden

" Het is eervol om te mogen helpen en adviseren in een moeilijke periode"
Yarden & van Oostrum, nieuwe uitvaartonderneming in Lekstreek

Op 15 september aanstaande start Hendrik-Jan van Oostrum als nieuwe ondernemer van Yarden in de Lekstreek. Het persoonlijk contact en ervoor anderen zijn, die het moeilijk hebben, is de drijfveer van de voormalig Hema-ondernemer om in deze voor hem nieuwe branche te beginnen.

Lees meer...

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengidsen van Uitvaart Internet Diensten en Mensenlinq.
  • Vrijblijvend aanmeldings- formulier: Klik hier (n.a.v. uw gegevens nemen wij contact met u op voor de mogelijk- heden op onze websites)
  • Of mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

nieuwsbrief