Onvoldoende of niet verzekerd voor de uitvaart

Voor eigen rekening
Indien de overledene geen uitvaartverzekering heeft afgesloten en niet beschikt over voldoende contant geld (op de bank) om de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen, kunnen er problemen ontstaan. De nabestaanden hebben dan de mogelijkheid om de uitvaartkosten in afwachting van de eventuele erfenis te betalen en/of de kosten daarvan voor eigen rekening te nemen.
Wel moet men er rekening mee houden dat de opdrachtgever voor de uitvaart bij de uitvaartverzorger etc. altijd aansprakelijk is voor de kosten van de uitvaart. Dit geldt ook voor de meerkosten boven de 'uitkering' van de naturaverzekering!
Daarnaast geldt dat de uitvaartverzorger bij voorrang (zelfs voor de belasting) recht heeft op baten uit de nalatenschap indien de kosten van de uitvaart niet door de nabestaanden en/of verzekering betaald worden.

Opmerking

Nabestaanden dienen overigens wel alle rekeningen i.v.m. de uitvaart te bewaren. Ze zijn eventueel nodig voor de belastingopgave van de overledene (erfbelasting) en voor de eventuele boedelscheiding.


Terug naar inhoudsopgave Na een overlijden

Terug naar inhoudsopgave
Uitvaart encyclopedie


 

Deel dit

Laatste nieuws


Yarden
Gratis promotievoorstelling 'Rouw op je dak!' op 24 april
Dood, scheiding en ander verlies, hoe ga je daarmee om als jongere?

 

Deel dit Lees meer...

keurmerk stichting uitvaart
Voorbereidingen Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg van start
De voorbereidingen voor het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) zijn in volle gang. Naar verwachting gaan eind 2014 de opleiders aan de slag met de opleidingen volgens de nieuwe norm NaVU. De Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU) heeft SOVO Opleiding & Advies opdracht gegeven om het vakexamen te ontwikkelen.

Deel dit Lees meer...

Training: Omgaan met kinderen en ziekte in het gezin
Als iemand in het gezin ernstig ziek is, verandert er veel. Iedereen krijgt andere taken, ook de kinderen en de gezinsdynamiek verandert.
Hoe kan men aansluiten bij de behoeften van kinderen en jongeren bij wie een gezinslid komt te overlijden?

Deel dit Lees meer...

Ombudsman
Nieuwe uitspraak van de Ombudsman Uitvaart: Klacht: 0000
Opbaarruimte niet passend
Een uitvaartondernemer was niet in de mogelijkheid een opbaring in eigen gebouw te verzorgen en had daarom aan een collega-ondernemer gevraagd aldaar te kunnen opbaren.

Deel dit Lees meer...

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengidsen van de websites van Uitvaart Internet Diensten en Mensenlinq.
    Aanmeldingsformulier Klik hier
  • Of mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

nieuwsbrief