| Afdrukken |

Verstrooiing bij een crematorium / begraafplaats
De plaats van verstrooiing bij een crematorium of begraafplaats is meestal een speciaal daartoe aangelegd veld. Dit stuk grond kan een grasveld zijn, maar bij sommige crematoria kan dit ook een gedeelte van een bos en/of park zijn.  


Verstrooiing elders

Heeft men specifieke wensen over de plek van verstrooiing dan moet men dat wel uitdrukkelijk kenbaar maken. Het is bijvoorbeeld mogelijk de as te laten verstrooien over een graf. Dan is echter wel de toestemming nodig van de rechthebbende op dat graf. Tevens is het verstandig de beheerder van de begraafplaats op de hoogte te stellen.


Verstrooiing op een 'geliefd' plekje

De as kan ook op een niet 'direct' daarvoor bestemde plaats (thuis, favoriet stukje land of visstek) worden verstrooid of bijgezet. Hierbij is het overigens wel raadzaam te overleggen met de eigenaar van de grond, indien de grond (plek) niet uw eigendom is. Wilt u op een openbare plaats de as verstrooien is het raadzaam met de gemeente contact op te nemen. Op een aantal plaatsen is het namelijk verboden, zoals op verharde wegen. 


Verstrooiing vanaf een boot of een vliegtuig

Behalve op land kan verstrooiing ook plaatsvinden op zee, per schip of vliegtuig. De kosten variëren, mede afhankelijke van het al dan niet aanwezig zijn van familie/nabestaanden. Bovendien kan het aantal passagiers beperkt zijn.

Meer mogelijkheden rondom asbestemmingen vindt u hier

Terug naar inhoudsopgave Cremeren
Terug naar inhoudsopgave Uitvaart encyclopedie

 

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.